Vitakraft för hundar

Allt din hund behöver för att må bra

Hos oss hittar du produkter för ett hälsosamt och lyckligt liv för din fyrbenta vän. Vitakraft garanterar genomgående hög kvalitet på torrfoder, snacks, leksaker och tillbehör - för alla hundars välbefinnande. Upptäck vår hundvärld.

Vitakraft. Med kärlek.

Stänga

Beef Stick

Unik fyllig smak, utsökt arom, extra hög kötthalt: En Vitakraft Beef Stick® får helt enkelt varje hunds hjärta att slå lite snabbare!

Tillverkad med största omsorg och de bästa ingredienserna, har Beef Stick® varit det perfekta extra köttiga mellanmålet mellan måltiderna. De många olika varianterna övertygar både stora och små fyrbenta vänner.

Mer information
Stänga
Stänga

Meat Me

Dessa varsamt torkade köttremsor tillverkade i Tyskland garanterar läcker njutning av högsta kvalitet - inklusive en extra portion protein!

Det naturligt hälsosamma mellanmålet är gjort av rent kött och garanteras utan tillsats av socker, soja, vete, ägg, mejeriprodukter och köttmjöl. Den oemotståndliga läckra doften övertygar både stora och små hundar. MEAT ME!® - läcker att bita i och perfekt för att skämma bort mellan måltiderna!

Mer information
Stänga
Stänga

Treaties

De köttiga fördragen görs i egen regi i Vitakrafts bageri – med de bästa råvarorna och enligt ett sockerfritt recept. Fördrag är inte bara oemotståndligt läckra – de är också riktigt saftiga! Din hund kommer att älska dem!

 • Saftiga hundgodis med synlig fyllning
 • Extra köttig
 • Sockerfritt recept
 • Gjord i Tyskland
 • I en återförslutningsbar påse
Mer information
Stänga
Stänga

Boony Bits

Boony Bits är ett utsökt belöningssnack som är idealiskt för träning. De framgångsrika godsakerna i storlek M är idealiska för större hundar. Oemotståndligt utsökt och den perfekta snacksstorleken: Boony Bits passar i vilken jackficka som helst utan att smulas sönder eller blir fet.

Boony Bits är gjorda enligt ett sockerfritt recept och innehåller hälsosamma vitaminer. Perfekt för alla hundar!

 • Köttigt och samtidigt skönt luftigt
 • Perfekt som träningsmellanmål eller som en liten belöning
 • Varken smulor eller blir fet
 • Utan tillsatt socker
 • Med hälsosamma vitaminer
 • I en återförslutningsbar påse
Mer information
Stänga
Stänga

Recyclesaurus

Recyclesaurus Toys: Det perfekta valet för miljömedvetna hundägare! När dinosaurierna strövade omkring på vår planet fanns det inget plastavfall.

Tyget och den mjuka fyllningen i Vitakraft Recyclesaurus Toys är gjorda av 100 % återvunnen PET. Av kärlek till djuren och vår planet använder vi också naturliga, förnybara råvaror. Den högkvalitativa leksaksserien är rolig och värnar om miljön.

Mer information
Stänga

Hundporträtt

Klicka för intressant information om rasen!

Hundguide

Allt värt att veta

Inköp och Utrustning

Sofistikerad renras eller fräck blandras? Varje hund har sin egen karaktär. Den typ av hund som du bestämmer dig för är därför främst en fråga om personlig smak. Och rasen är inte alltid viktig - ibland är det helt enkelt "kärlek vid första ögonkastet".

Tips för att köpa en hund

Det finns olika sätt att hitta en hund. Om du till exempel letar efter en hund med stamtavla, kan du kontakta en ansvarsfull uppfödare. Du kan hitta deras adresser från lokala hundavelsklubbar. Alla djurräddningscenter är dock fulla av hundar som letar efter ett nytt, kärleksfullt hem.

Tecken på en frisk hund:

 • Livligt beteende
 • En tjock päls
 • Ljust färgade tandkött (röda fläckar kan vara ett tecken på inflammation)
 • Blöt, kall nos (men utan flytningar eller slem)
 • Klara ögon
 • Rena öron

Checklista för grundutrustning

För att verkligen känna sig hemma behöver en hund, förutom mat, vissa tillbehör:

 • En mysig plats som är hundens egen med en hundkorg eller filt
 • Matskålar (t.ex. av rostfritt stål) och en vattenskål
 • Leksaker för att hålla din hund sysselsatt, t.ex. en boll eller repleksak
 • Halsband och koppel för promenader
 • Kam och borste för skötsel
 • Tuggben för att hålla din hund sysselsatt och för att rengöra tänderna och tandköttet
 • Basfodret för det dagliga näringsbehovet
 • Snacks för användning som belöning, t.ex. Beef Stick® eller Treaties Bits®

Att ta hand om ditt husdjur

Att ha en hund medför ett stort ansvar. Eftersom hundar är flockdjur som inte har utvecklats till att leva ensamma, ser de sina ägare som ett substitut. Vissa raser har speciella egenskaper eller särskilda krav som måste tillgodoses. Många saker gäller dock samtliga raser. Som att hunden ska få tillräckligt med motion och gå på regelbundna hälsokontroller.

Skötsel och trimning

Korthåriga hundar ska borstas en gång i veckan; långhåriga hundar kräver intensiv skötsel dagligen.

Hundar vill lukta som hundar och ibland rulla runt i saker som vi människor tycker är motbjudande. När du badar eller duschar en smutsig hund är det bäst att använda ett milt schampo som är speciellt utformat för hundar, t.ex. Bello®-schampo med vitaminer och proteiner.

Tassar och klor

Hundens klor kan bli för långa om de inte rastas väldigt ofta  på hårda underlag. Om så inte är fallet måste klorna ibland klippas. Din veterinär hjälper gärna till med detta. Trampdynorna på hundens tassar är känsliga för snö, is och vägsalt. Du bör därför kontrollera dem regelbundet under vintern och vid behov skölja av dem.

Tänder

Tuggben är ett bra sätt för att hjälpa att hålla hundens tänder friska. Vi rekommenderar även tandvårdspinnar med speciella ingredienser som Dental 3in1.

Öron

Använd en torr trasa för att rengöra hundens öron varje vecka. Detta är särskilt viktigt för långhåriga hundar.

En ren plat att äta och sova på

Rengör mat- och vattenskålar med varmt vatten efter varje måltid eller minst en gång om dagen. Du bör också skaka din hunds sovfilt eller korg varje dag och tvätta den med jämna mellanrum.

Kost

Den perfekta dieten

Att tillhandahålla en diet utformad för att tillgodose hundens specifika näringsbehov är viktigt för att säkerställa ett lyckligt och hälsosamt liv. De ingredienser som används i Vitakrafts produkter väljs därför ut på vetenskaplig grund och tar hänsyn till de naturliga näringsbehov som observeras hos vargar och vilda hundar.

Som ättlingar till vargar uppvisar våra husdjur fortfarande många vargliknande egenskaper: de är jägare och köttätare. Det skulle emellertid vara mer korrekt att beteckna dem som "främst köttätande" eftersom både vargar och vilda hundar även äter vegetabilisk föda. I vissa fall äter de det direkt i form av bär, gräs etc. De får också i sig vegetabilisk föda via magens innehåll hos sina byten.

Mattyper

Basfoder:

Detta ska täcka hundens grundläggande näringsbehov.

Snacks:

Dessa smaskiga godbitar används bäst som belöning och är ett användbart hjälpmedel när du tränar din hund. De måste dock fortfarande vara hälsosamma och lämpliga för ditt husdjur. Vissa snacks har till och med en extra funktion, som Dental 3in1.

Oavsett om det är allergivänligt, kornfritt eller med låg fetthalt: Vitakraft-serien innehåller även många godbitar för speciella behov.

Tuggben

Tuggben är idealiska för att hålla din hund sysselsatt samtidigt som tuggbenet sköter om hundens tänder. Förutom naturliga tuggben, rekommenderas också de välsmakande DELI CHEWS.

Kosttillskott:

Kosttillskott hjälper till att bygga upp din hund och främja dess välbefinnande. De uppfyller de specifika näringsbehov som kan uppstå under vissa livsfaser, t.ex. under perioder då hunden växer, efter sjukdom eller under dräktigheten. De kan också vara fördelaktiga för särskilt aktiva djur.

Utfodringstips

 • Mata vuxna hundar två gånger varje dag; valpar tre gånger
 • Mata vid fasta tider
 • Servera maten rumstempererad
 • Stör inte din hund medan den äter
 • Ta bort gamla matrester
 • Skölj noggrant skålarna efter varje måltid
 • Tillhandahåll alltid färskt vatten
 • Ge tandvårdssnacks, till exempel Dental 3in1, efter varje måltid

Beteende & uppväxt

Att förstå hundens beteende är avgörande för att skapa tilltro.

Tänk på följande grundregler när du uppfostrar din hund:

 • En ung hund är ofta inte medveten om vilka gränser som ägaren har satt. Om hunden testar och överskrider dessa gränser, är det viktigt att detta resulterar i konsekvenser.
 • Hunden måste lära sig att acceptera sin ägare som alfahannen eller alfakvinnan i sin flock.
 • Dina kommandon måste vara korta och tydliga: "Sitt", "Hit" och ”Loss".
 • Eftersom hundar inte har långa koncentrationsintervall är det bäst att hålla dina träningsejourer korta.
 • Beröm och belöna din hund när den gör något rätt.

Träning ska vara kul för din hund och det är en bra idé att avsluta varje session med en övning som din hund redan behärskar eller genom att leka.

Så toalettränar man sin hund

Efter varje gång som valpen har sovit, ätit eller lekt, bör du snabbt ta den utomhus och visa var den får uträtta sina behov. Du måste skynda dig om din hund verkar orolig eller börjar gå runt i cirklar. Genom att överösa din hund med beröm och ge en belöning (t.ex. Vitakraft Beef Stick®) kommer du att påskynda den långa toalettsträningsprocessen.

Att introducera halsband och koppel

Innan du går ut på din första promenad utomhus bör du inomhus låta din hund få bekanta sig med halsbandet och kopplet. Börja med att under överinseende låta hunden ha på sig halsbandet under en kort stund. Beröm och belöningar kommer att hjälpa till med denna inlärning.

En tålmodig och kärleksfull uppväxt

Hundar är särskilt villiga att lära sig om de kan se att husse och matte är nöjda med deras beteende. Det är därför viktigt att berömma din hund så snart den gör något rätt och att ge en belöning. Med detta i åtanke har Vitakraft utvecklat ett varierat utbud av snacks för hundar i praktiska förpackningsstorlekar. Dessa snacks tillhandahåller värdefulla näringsämnen och är välsmakande.