Dogs

Visa alla svar
Dölj alla svar
 • Hur vänjer jag min hund att åka bil?

  Många uppfödare vänjer väldigt tidigt sina valpar vid att åka bil, till exempel för att ta dem till veterinären. Träningen bör, om behov finns, fortsätta i deras nya hem. Det som är intressant är att alla husdjur reagerar annorlunda på att åka i bil: vissa hundar tycker om det, andra blir rädda eller argsinta.

  Med vissa hundar behöver du mycket tålamod. I första hand kan du till exempel bara öva på att hoppa in och ur bilen. Beröm och belöna din hund hela tiden. Övningarna kan sedan intensifieras med korta intervaller som gradvis blir längre. Det som är viktigt är att hunden alltid ska vara väl säkrad i bilen, till exempel med en speciell sele.

 • Varför skiljer sig informationen på förpackningen ibland från den som ges på webbplatsen?

  Vi kan ibland ändra receptet på våra produkter till exempel för att följa föreskrivna lagändringar eller för att göra maten ännu mer smakrik för djuren. Sådana förändringar i sammansättningen innebär naturligtvis att förpackningen i fråga måste revideras. Det kan också vara så att nya bestämmelser i lagarna om husdjursmat endast gäller innehållsdeklarationen, medan receptet förblir oförändrat. Produktförpackningen kommer i dessa fall också att ändras.

  Även om vi kan uppdatera onlinelinformation mycket snabbt, inkluderat att ändra bilder där det behövs, tar det längre tid ute i detaljhandeln. Och under en övergångsperiod så kan det ofta innebära att både gamla och nya recept, såväl som gamla och nya förpackningar, är tillgängliga i butiker

 • Varför innehåller maten växtbaserade ingredienser? När allt kommer omkring är hundar köttätare.

  Ja, hundar är köttätande, men det betyder inte att de bara äter kött! Vilda hundar till exempel söker efter gräs, växter och frukt. Dessutom äter de också delar av magen på sina byten, eller till och med medvetet söker avföring från växtätare. Som hundägare har du kanske lagt märke till den entusiasm som ditt husdjur har för hästavföring. Vilda hundar använder denna för att förse sig med växtbaserad mat.

  I modern balanserad hundmat tillsätts därför redan från början lättsmälta, vegetabiliska ingredienser. Dessa tillhandahåller bland annat ett antal vitaminer, kolhydrater och växtfibrer.

 • Hur ger jag snacks och belöningsgodis på rätt sätt?

  Snacks används bäst som belöning. Om hunden gör något rätt - till exempel följer en instruktion korrekt under träning - bör du berömma den och ge den en belöning. Denna positiva feedback säkerställer att hunden lär sig sin läxa snabbare och mer permanent. Snacks är därför ett utmärkt träningshjälpmedel! Utfodring av snacks med handen stärker banden mellan hund och ägare ytterligare.

  Det kan även vara fördelaktigt att använda snacks eller belöningar som ett komplement till måltiderna. Till exempel är vissa hundsnacks speciellt utformade för att stärka hundens tandhälsa.

  Oavsett vad du har för skäl för att belöna din fyrbenta vän, kom ihåg att minska basfodret som du ger i motsvarande mängd.

 • Hur kan jag se om min hund är allergisk mot mat?

  Husdjur lider allt oftare av allergier. Dessa kan leda till matsmältnings- eller hudproblem.

  Som en första åtgärd kan du försöka att ge din hund ett foder som bara innehåller några få utvalda ingredienser som har en dokumenterad låg risk för att orsaka allergier. I många fall är detta det enda som du behöver göra.

  Om ingen förbättring noteras eller tillståndet förvärras rekommenderar vi att du rådfrågar en veterinär. Tillsammans med hundägaren kan en så kallad uteslutningskost introduceras. Till en början innehåller en sådan diet bara två ingredienser, till exempel kyckling och ris. Listan kan gradvis utökas för att se vilket inflytande de nya livsmedlen har på allergin. I slutfasen av uteslutningsdieten vet hundägaren vilken mat som deras husdjur kan äta och vilken mat som den är intolerant mot.

 • Min hund är överviktig, vad ska jag göra?

  Fetma hos hundar orsakas ofta av överkonsumtion (konsumtion av för många kalorier) eller brist på motion. I vissa fall kan emellertid sjukdom vara orsaken och vi rekommenderar dig därför, om du är osäker, att först kontakta din veterinär.

  I de flesta fall räcker det med att ge din hund längre dagliga promenader eller hålla den i form och aktiv genom att leka med en boll och och andra lekar. Lågkalorifoder är också ett bra alternativ.